Harmonie Kolping's Zonen

Harmonie Kolping’s Zonen (HKZ), de oudste harmonie van Bergen op Zoom, is opgericht op 19 maart 1871 als onderdeel van de toenmalige St. Joseph Gezellen Vereniging. Hieraan dankt de harmonie de naam waardoor zij tevens bekend staat als "De Sjefkes".
Het Groot Orkest van de harmonie staat onder leiding van dirigent Jeroen Geevers en telt 65 leden. Het repertoire varieert van klassiek tot modern. Jaarlijks worden meerdere concerten gegeven waaronder o.a. het bekende Vastenavondconcert en een jaarconcert in Stadsschouwburg De Maagd

Tevens heeft de harmonie ook 30 leden tellend Klein Orkest en een Opstap Orkest, waar beginnende muzikanten de mogelijkheid wordt geboden om te leren samenspelen. Beide orkesten staan onder leiding van dirigente Ankie Loos.


Tijdens het vastenavondconcert brengen de Sjefkes een avondvullend programma van bekende vastenavond-, musical- en klassieke muziekstukken. De arrangementen worden door de Harmonie zelf verzorgd. Als geen ander zijn de arrangeurs van de Harmonie in staat op ludieke en muzikaal verantwoorde wijze, een mix van populaire, klassieke en vastenavondnummers samen te stellen.
Dirigent, arrangeurs en musici zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van het Vastenavondconcert. Ze blijken onuitputtelijk te zijn in hun ideeën, want het belooft weer anders te worden.

Wilt u meer informatie over Harmonie Kolping's Zonen, dan kunt u de website bezoeken op http://www.kolpingszonen.nl
Wij zijn ook op Facebook te vinden