Vorige Concerten

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

Harmonieus en sfeervol Vastenavondconcert Sjefkes 2004

Het 3e Vastenavendconcert afgelopen zaterdag 7 februari in de Stoelemat was een groot succes.
Meer dan 1100 bezoekers hebben genoten van een zeer gevarieerd repertoire dat op perfecte wijze door de Sjefkes werd vertolkt.

De sfeer was op zijn Bergs, feestelijk, ludiek en erg gezellig. In de zaal en op het balkon waren ca 600 zitplaatsen opgesteld. De bezoekers achterin de zaal wandelden tijdens het concert en kon al promenerend van zowel de muziek als de drankjes genieten. Een losse sfeer van niveau die werd onderstreept door het programma.

De diverse onderdelen voor en na de pauze waren door dirigent Jacco Nefs en zijn mede musici goed gekozen. Voor de pauze wist Ankie Loos de zaal stil te krijgen met haar prachtige saxsolo " O mio babbino caro" en na de pauze lukte dit ook aan Jacco Nefs. Jacco bracht "immer kleiner" op schitterende wijze. Een grote prestatie om uit een steeds kleiner worden klarinet, die uiteindelijk nog slechts uit het mondstukje bestond, zoveel melodie te krijgen zonder één valse noot.


Nummers als ''Merck toch dat er niks bove Berrege'' gingen hand in hand met "Sir Duke'' van Stevie Wonder en ''Skoda Lasky'' (Rats kuch en bonen). De door harmonieleden gemaakte arrangementen promoveerden de diverse nummers, zonder ze geweld aan te doen, tot ware Bergse feeststukken.

De stukken werden op ongeëvenaarde wijze door Henk Witjes ingeleid als een professionele spreekstalmeester. Henk bespeelde publiek en orkest met zijn woorden en grappen.
Ook de Prins en zijn gevolg maakten hun opwachting tijdens de uitvoering. Prins Wannes sprak de wens uit dat dit voortreffelijke concert nog door vele concerten mag worden gevolgd. Hij was van mening dat het inmiddels is uitgegroeid tot een vast vastenavondevenement van Sjefkes en Lions Club Bergen op Zoom.Als uitsmijter werd het nummer Wana gespeeld met als zangsoliste Cockie Stuart ondersteund door het voltallige publiek. Een waardige afsluiting van het evenement met de warme volle zangstem van onze Cockie.

Ook ABG TV was met 6 camera's aanwezig en wist via een virtuoze regie op een groot beeldscherm afwisselde beelden vast te leggen. De close ups van de orkestleden zorgde voor een nog betere relatie tussen orkest en zaal.
Na afloop lieten de dweilbands Ge wit't mar nooit, Wamottervankomme en Pakennetoknog flink van zich horen. Ze gaven een show weg die ervoor zorgde dat de grandioze sfeer nog enkele uurtjes kon worden voortgezet.

© Fotografie: Hans Aalders