Vorige Concerten

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002


Sfeervol Vastenavendconcert Sjefkes 2005

Het Vastenavendconcert 2005 trok weer meer bezoekers dan in voorgaande jaren. Ruim 1300 muziekliefhebbers genoten van een zeer gevarieerd repertoire dat op perfecte wijze door de Sjefkes werd vertolkt. Dirigent Jacco Nefs en zijn mede musici bezorgden de liefhebbers een onvergetelijke avond.

De sfeer was op zijn Bergs, feestelijk, ludiek en erg gezellig. In de zaal en op het balkon waren ca 600 zitplaatsen opgesteld. Achter in de zaal konden de bezoekers wandelend, met het glas in de hand, van het concert genieten. De gezellige promenade sfeer werd versterkt door de uitvoering van populaire, klassieke, jazz en operettemuziekstukken.

Een aantal stukken was in opdracht van de Harmonie door Frank van der Poel en René Rijpert opnieuw gearrangeerd met een knipoog naar Vastenavend. Henk Witjes praatte de stukken op ongeëvenaarde wijze aan elkaar en trad tevens op als zangsolist in een stuk uit de Zigeunerbaron. Cocky Asselbergs was soliste in het Viljalied uit “Die lustige Witwe” en gezamenlijk zongen zij een het sprankelende duet “Lippen schweigen”. De liefhebber van andere genres kwamen ruim aan hun trekken bij het virtuoze “Rule the Crabfish-town” (regeer het Krabbegat), waarin het Engelse volkslied als thema werd gebruikt.

Een ander hoogtepunt was de “Klarinettenmuckl” waarin vier klarinettisten “soleerden”. Het jazzy “Salute to American Jazz”, “Hawaii Five-O” en de uitsmijter, een medley van “James Bond” tunes waren spetterend en temperamentvol. Als toegift werd de Kleppermars gespeeld, waarbij het publiek van harte kon meeklepperen met de bij binnenkomst uitgereikte klepperveldtekens van het Sjefke 2005, een creatie van Paul Versijp.


Prins Wannes II en zijn gevolg maakten hun opwachting tijdens de uitvoering. De Hoogheid was zeer onder de indruk van de muzikale vastenavendsfeer en sprak de hoop uit dat het evenement volgend jaar haar lustrum mag vieren. Hij was er trots op dat organisator, de Krabbegatse Lions Club de opbrengsten voor het grootste deel bestemd had voor de kankerbestrijding (KWF).

Tijdens de pauze liet de energieke dweilband “Pa ken ut Ok Nog” flink van zich horen. Na de pauze kwam de vloer vrij voor de leutige “ Ge wit’t mar nooit” en “Nie te vermei(d)e”. Hierdoor was het niet te vermij(d)en, dat de bezoekers tot in de vroege uurtjes bleven napraten.

ABG TV was met 6 camera's aanwezig en projecteerde op een groot beeldscherm in de zaal afwisselde beelden. De close ups van de hamonieleden en solisten zorgden voor een nog betere relatie tussen de Sjefkes en zaal.

Alle bezoekers ontvingen als veldteken een klepperset met het Sjefke 2005, ontworpen door Paul Versijp.
Het vastenavendconsert werd financieel ondersteund door ruim 100 grote en kleine sponsoren van zowel binnen als buiten de regio. De namen van de sponsoren werden in de zaal op een scherm van 3 x 4 meter geprojecteerd.

© Fotografie: Hans Aalders, Albert Joosen