Vorige Concerten

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002

Spetterend Vastenavendconcert 2006 in uitverkochte Stoelemat

Het lustrumconcert 2006 was een waar feest van herkenning. Voor een publiek van ca 1600 bezoekers werd muziek gebracht van levendige en herkenbare melodieën. De Sjefkes presenteerden een zeer gevarieerd programma van jazz-, klassieke- en vastenavendnummers en wisten de composities een Vastenavend-draai te geven met hun inmiddels befaamde Bergse Vastenavendsaus.


Foto: de zaal voor de aanvang.

Frank van de Poel zorgde ook dit jaar weer voor een aantal ludieke arrangementen. Het Vastenavendliedje is door hem in recordtijd omgezet en gecomponeerd tot een arrangement voor 60 muzikanten van de Harmonie. Na slechts enkele repetities werd het met veel verve uitgevoerd. De Sjefkes spelen in de afdeling Superieur, waardoor kwaliteit kan worden verwacht. Dirigent Jacco Nefs had het orkest goed in de dirigeerstok en wist de muzikanten tot energieke vertolkingen te brengen.


Foto: Dirigent Jacco Nefs

“Merck toch dat er niks bove Berrege gaat” was een sterk openingsnummer; “10 jaar leut” een prachtige medley van oude Vastenavendnummers en in de “Blues Brothers Revue” schitterde de kopersectie van de Sjefkes.Foto: HKZ in concert

Een leutig intermezzo was de uitvoering van “76 Trombones”, dat met ondersteuning van speciaal voor deze gelegenheid aangeworven trombonisten, op “schetterende” wijze werd neergezet.

Nadat Prins Wannes II en zijn gevolg hun opwachting maakten, mocht Nar Eric het stokje overnemen. Met z’n eigen dirigeerstok dirigeerde hij met verve het Vastenavendliedje. De heerlijk valse opening van het Liedje klonk de aanwezigen als “muziek”in de oren, waarna iedereen uit volle borst meezong.Foto: Prins Wannes II maakt zijn opwachting.Foto: Nar Eric neemt het stokje over.

De avond werd door spreekstalmeester Henk Witjes op bekwame wijze aan elkaar gepraat. Samen met Cocky Stuart zong Henk een duet uit de Csardasfürstin, waarvan de tekst voor deze avond in het Bergs en gericht op Vastenavend was geschreven:

“De krabbe en krukeltjes uit ut Krabbegat
Die praten van sebiet en van dewijle
Op alle daagse flut problemen
Zullen ze een pilske nemen
Lat ze mar ouw’oere en mar dweile”

Een knap staaltje van tekstschrijver Sjaak Timmermans.Foto: Cocky Stuart en Henk Witjes zingen over de krabbe en krukeltjes uit ut Krabbegat.


Het slotstuk “ D’r ga niks Bove Berrege” was een bekroning van het Vastenavendgevoel en na afloop van het concert waren velen van mening dat het nog wel even had mogen duren.

De dweilbands “Effe Uitblaoze”, “Pa ken ut Ok Nog”, “Ge wit’t mar nooit”, “Nie te vermei(de)e”, “Wamottervankomme” en “La Belle Jans” speelden voor, tijdens en na het concert de sterren van de hemel.Foto: Me gaan uit ons dak.

Prins Wannes II reikte namens de organisatoren, de Lions Club Bergen op Zoom, een cheque t.w.v. € 11000 uit aan Ferry Hagens en Gert-Jans Huismans van het Koningin Wilhelmina Fonds. Vele Spons’oren, waaronder vele bedrijven uit de Bergse regio, en bezoekers zorgden ervoor dat het concert ook financieel zeer geslaagd mag worden genoemd.Foto: KWF ontvangt een mooie cheque

ABG TV was ook dit jaar weer aanwezig en zorgde, in samenwerking met de Stoelemat voor een professionele geluids-en beeldregistratie. De aanwezige TV camera’s projecteerden de close-ups van het orkest op een groot doek in de zaal. Prachtige detailopnamen ter completie van het geheel.Foto: ABG TV camera regie achter de schermen.

2006 is het vijfde jaar dat een Vastenavendconcert is gegeven. De muzikaal verantwoordelijken, de Sjefkes, bestaan dit jaar 135 jaar. De Lions Club Bergen op Zoom, die tekent voor de organisatie en de spons’oren, viert haar 40 jarig bestaan. In dit kader hadden de Lions een aantal bewoners van de Lambertijnenhof uitgenodigd, die volop van de muziek hebben genoten. Al met al voor alle betrokkenen een feestelijk jaar, met een geslaagd “Kesert” als start.

© Fotografie: Hans Aalders, Albert Joosen