Vorige Concerten

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002


Hoge noten van de Sjefkes op eigen podium

Zaterdag 26 januari was het weer zover. Het twaalfde vastenavondconcert van De Sjefkes. Deze keer een bijzondere uitvoering. Daar waar de Lions voor de vorige elf edities de organisatie voor hun rekening namen, organiseerde de Sjefkes het dit jaar geheel op eigen kracht. En dat is ze geluk ook.
Twaalf jaar geleden namen de Lions en de Sjefkes het initiatief om een vastenavondconcert te organiseren. Een muzikale mix van klassiek, modern en musical muziek met een vette knipoog naar de Bergse Vastenavond muziek. In de loop der jaar is de muziekbibliotheek behoorlijk uitgedijd door speciale arrangementen van o.a.: Jacco Nefs, Frank v.d. Poel, Guus Geuzenbroek, Ton van Grevenbroek, Kees Thijssen en vele anderen.

In een volle Stoelemat werd het voorprogramma opgeluisterd door het Klein Orkest van de Sjefkes.

Om 20:11 opende het Groot Orkest het Vastenavondconcert met The Olypic Spirit, een prachtige openings medley speciaal gearrangeerd voor de 70 muzikanten van het orkest. Deze prachtige medley werd gevolgd door het alom bekende Dallas. Wie kent de TV serie niet? De sfeer kwam echt goed op gang bij de nummers Lekkere Dweil, Van ons klupke blijve z’af en Wana.

Tijdens Wana kregen twee heuse Meastro’s de gelegenheid het orkest eens te dirigeren. Hetgeen hilarisch was om te zien en om naar te luisteren!
Dirigent Ton van Grevenbroek beoordeelde beide mannen op hun kunnen als dirigent, als een heuse romeinse keizer.


Een klassieke adempauze werd genomen door The Dambusters. Hans Verdult zong met verve Het dondert en het bliksemt de zaal plat.

Al snel werd duidelijk dat er tijdens deze avond op zoek gegaan werd naar een nieuwe presentator. Diverse bekende Bergenaren kwamen via het videoscherm aan het woord en zette hun beste beentje voor om een prominente indruk achter te laten.
Adembenemend was de opening na de pauze: Dweilband Krabbestamp kwam van achter uit de zaal op de klanken van Conquest of Paradise met fakkels door de zaal.

Vervolgens liet Krabbestamp een Spaans tintje horen met Porvavor om vervolgens tijdens Esagna Canni een echt torredor met een ezel te laten vechten.

De uitkomst van dit gevecht zal u niet vreemd in de oren klinken. De show werd vervolgd tot de uitsmeiter van de avond.
Kees Thijssen arrangeerde een speciale ragtime medley voor piano, die hij zelf zeer virtuoos bespeelde, en harmonie. De vonken vlogen ervan af.

Tijdens het nieuwe vastenavondliedje van 2013 bleek de prins met zijn gevolg ineens aanwezig. In een gesprek met zichzelf wist hij de nieuwe presentator van het vastenavondconcert te onthullen: Joost van Dongen. Aan Joost de eer om een cheque van € 2222,22 te mogen overhandigen aan The CliniClowns. Na diverse bedankjes aan alle sponsoren werd deze schitterende muzikale avond traditioneel afgesloten met Merck dat er niks boven Berrege gaat. Vervolgens opende Krabbestamp het 'Sjefkesbal', waar het nog lang gezellig bleef in de Stoelemat met dank aan de dweilbandjes La Belle Jans en De Medamme.


Ewald Vanwesenbeeck Foto’s: Raymond Koek