Vorige Concerten

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002


Gevarieerd en sfeervol Vastenavendconcert Sjefkes 2007!

Zaterdag 3 februari vond in een volle Stoelemat het 6e Vastenavendconcert van de Sjefkes plaats. Een concert dat ditmaal weer anders was dan in voorgaande jaren. De Sjefkes brachten een gevarieerd programma waarin zowel rustige, swingende als onvervalste Bergse vastenavondnummers ten gehore werden gebracht.

Gastheer en spreekstalmeester was Gerlof Jorritsma, die op humoristische en cabareteske wijze de nummers aankondigde. Door zijn ludieke teksten, met verwijzingen naar bekende Bergenaren en het Bergse stratenplan, wist hij de zaal snel op zijn hand te krijgen. Het ABG Tv-team zorgde voor een professionele weergave van het concert waardoor de details op een groot scherm zichtbaar werden.Het programma werd geopend met “Merck toch dat er niks boven Berrege gaat”, een vastenavondkraker die niet mocht ontbreken.

Carlijn de Jong bracht op hobo de prachtige solo Oblivion. waarna Sjefkes een spetterende medley speelde van Vastenavondnummers uit de jaren 70.

Een bijzonder spektakel was de “Alphorn Ballad” met als speciale gast René Bogaerts, die de aanvankelijk valse tonen van zijn meterslange Alpenhoorn, na handige vrouwelijke assistentie uit het publiek, tot warme klanken wist om te toveren.

Prins Nilles III en zijn gevolg namen de zaal vlak voor de pauze geheel over. D ‘noogheid kreeg van dirigent Jacco Nefs het dirigeerstokje en dirigeerde op grootse wijze het 60-koppige orkest naar de mooiste uitvoering in Berrege van het “Nieuwe Liedje”.Na de pauze was het podium nog twee keer voor de prachtige alpenhoorn met o.a. de vertolking van de “Duerstige Alphornspieler”, gevolgd door een bekend klinkende medley van liedjes uit de Efteling; “Efteling HighlightsSwingend was het “Trumpet Filigree” en liefelijk het zangdebuut van Sjaak Timmermans en Brigit Bogers met het “Veldteke” (melodie Something Stupid).De uitsmijter “Vastenavendkolder” werd gebracht door Gerlof Jorritsma, ditmaal optredend als troubadour met gitaar. Van de door hemzelf geschreven tekst, werd het eindeloze refrein, Lalala 29 x, door het publiek enthousiast meegezonden

Edde gij de kriebels, houde gij’t niet meer uit
Stade as een koei te loeien in een wei mee fluitenkruid
Stade schreeuwend van verlangen bij de sokkel van de geit
Dan edde gij de kolder van de vastenavendtijdDe dweilbands Effe Uitblaoze , die dit jaar 33 jaar bestaan, Pa ken ut Ok nog, La belle Jans, Wa motter van komme, Ge wit ut mar nooit en “Niet te vermei(d)e” hielden de sfeer er voor, na het concert en tijdens de pauze goed in, waardoor de het concert tot in de vroege uurtjes voortduurde.Vele sponsoren uit regio en ver daarbuiten, zorgden samen met de bezoekers, voor een financieel succes. Aan de vertegenwoordiger van het KWF kon de verheugende mededeling worden gedaan dat de kankerbestrijding ook dit jaar weer een forse donatie tegemoet kan zien. Dit bedrag zal door de organiserende Lions Club Bergen op Zoom, na de Vastenavend, feestelijk worden overhandigd.

©foto’s Hans Aalders